5 meditatie-apps om u te helpen gezond te blijven tijdens de feestdagen

20 Dec 2022

5 meditatie-apps om u te helpen gezond te blijven tijdens de feestdagen

Ah, de feestdagen - er gaat niets boven hen! Of je nu je eerste kerstmis of Chanoeka organiseert of naar je familie gaat om het te vieren, het valt niet te ontkennen dat er hoogte- en dieptepunten zijn in deze zeer vrolijke tijd van het jaar. Daarom hebben we vijf van de beste meditatie-apps verzameld om je te helpen gezond te blijven tijdens de feestdagen. Beschouw ze als ons vakantiegeschenk voor jou!

Van het gevoel alsof je niet genoeg tijd hebt om alles te doen wat je "gastvrouw met de meeste" hoed met zich meebrengt, tot het navigeren door ongemakkelijke familiegesprekken met de verre oom Ralph, er zijn veel veelvoorkomende vakantiestressoren die uit het niets kunnen komen. De sleutel is om precies te weten hoe je alles moet beheren. Volgens de Mayo Clinic is meditatie een oefening die kan helpen de lopende gedachten in je geest te kalmeren en stress te verminderen om je humeur te verbeteren.

Dus adem in en adem uit, want we hebben de thee - of laten we zeggen warme chocolademelk - op de beste apps waarmee je de feestdagen heelhuids doorkomt. Want het is tenslotte de tijd van het jaar om vrolijkheid te brengen!

Ruimte

vrouw met gesloten ogen op bed luisterend naar een van de beste meditatie-apps voor vakantiestress

Headspace geeft je de beste headspace om de feestdagen door te komen. De app biedt geleide meditaties, mindfulness-oefeningen en cursussen die je zullen helpen "minder te stressen, goed te slapen en gelukkiger te worden". Het doel van Headspace is om van mindfulness een alledaagse oefening te maken en je geest regelmatig TLC te laten zien. Het beste gedeelte? U ontvangt dagelijks gepersonaliseerde aanbevelingen op basis van uw stemming en voorkeuren.

Ook gebruikers kunnen er geen genoeg van krijgen. Peter uit België schreef: "Ik kwam erachter dat de verhaallijn in mijn hoofd... me tegenhield", en Davide uit Londen zei: "Door mijn gedachten te veranderen, heb ik mijn leven kunnen veranderen."

Headspace biedt een jaarabonnement voor $ 70 met 14 dagen gratis en een maandelijks abonnement voor $ 13 met zeven dagen gratis.

GERELATEERD: 6 manieren om te genieten en toch gewichtstoename te voorkomen tijdens de feestdagen

Rustig

Volgens de website van Calm: "We zijn de nummer 1 app voor slaap, meditatie en ontspanning, met meer dan 100 miljoen downloads en meer dan 1,5 miljoen 5-sterrenrecensies." Als dat je nog niet verkoopt, werd Calm door het Center for Humane Technology "de gelukkigste app ter wereld" genoemd.

Verhaal gaat verder

In de app verken je verschillende functies, zoals 'mediteren', waarmee je de vaardigheid leert; "slaap", wat je zal helpen om vredige Z's te krijgen, en beter nog, wakker worden met een nieuw gevoel; 'lichaam', dit zijn videolessen over licht strekken en bewust bewegen; en meer. Dus klik op de downloadknop voor alle tools die je nodig hebt voor een stressvrij seizoen.

Calm biedt twee abonnementen: een jaarabonnement voor $ 70 met zeven dagen gratis en een 'calm for life'-abonnement voor $ 400.

GERELATEERD: De beste oefeningen om snel van vakantiegewicht af te komen, zegt een expert

Inzichttimer

Insight Timer is "de #1 gratis app voor slaap, angst en stress" - allemaal dingen waar je tijdens de feestdagen mee te maken kunt krijgen. Het antwoord van de app? Luisteren naar geleide meditatiesessies en lezingen onder leiding van vooraanstaande mindfulness- en meditatie-experts, neurowetenschappers, psychologen en meer. Insight Timer voegt dagelijks meer dan 80 gratis geleide meditaties toe aan de app. En als je nieuw bent in de meditatiewereld, maak je geen zorgen - deze optie is geweldig voor zowel beginners als ervaren mediteerders.

iBreathe – Ontspan en adem

vrouw mediteert tijdens Kerstmis

iBreathe is supereenvoudig in gebruik, maar levert grote resultaten op. Deze gratis app leidt gebruikers door diepe ademhalingstechnieken, dus of je nu last hebt van vakantiestress of slapeloosheid, of je gewoon probeert te ontspannen na een lange dag vol feestelijk plezier, iBreathe is er om je te helpen. Wat we het leukst vinden aan deze app? Het verwijdert elke "bloat of rommel", waardoor het onmiskenbaar naadloos is om te navigeren.

Eet dit, niet dat

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

buddhificeren

De laatste van onze beste meditatie-apps is buddhify. Deze app is gemaakt voor een waanzinnig drukke levensstijl, en we weten maar al te goed dat zaken tijdens de feestdagen alleen maar drukker worden!

Wat deze app echt opvalt, is dat elke meditatie is gecategoriseerd op basis van wat je van plan bent en hoe je stemming eruit ziet. U kunt bijvoorbeeld door de meditaties van de app bladeren binnen "werkpauze" als u even even weg wilt van uw bureau, "kan niet slapen" als u moeite heeft met het vangen van Z's, of "reizen" als u op reis bent tijdens de feestdagen, om er maar een paar te noemen. Meditatiesessies variëren van vier tot dertig minuten en worden begeleid door de speciaal geselecteerde docenten van de app.

Op de website van de app staat dat "het centrale idee in buddhify is dat je geen tijd hoeft te vinden voor meditatie, maar dat het naar je toe komt", wat o zo handig is.