Voormalige Australische tennisster Jelena Dokic reageert op bodyshaming: 'Grootte zou er niet toe moeten doen'

24 Jan 2023

Voormalige Australische tennisster Jelena Dokic reageert op bodyshaming: 'Grootte zou er niet toe moeten doen'

De Australische tennisgrootheid Jelena Dokic spreekt zich uit over enkele van de 'slechte' berichten die ze onlangs over haar lichaam heeft gekregen. (Foto: Daniel Pockett/Getty Images)

Jelena Dokic slaat terug op online trollen die haar hebben gebombardeerd met volgens haar "walgelijke" opmerkingen over haar fysieke uiterlijk.

De voormalige Australische tennisster, 39, die dit weekend commentator was bij de Australian Open, deelde tijdens een interview met negenvoudig Australian Open-kampioen Novak Djokovic een Instagram-post die een aantal mensen belichtte die kritiek hadden op haar lichaam.

"De body-shaming in de afgelopen 24 uur was krankzinnig", schreef Dokic naast verschillende screenshots van beledigende berichten waarin ze haar vergeleek met een "walvis" en adviseerde dat ze zou moeten "minderen" met het eten van "candybars" en "baklava."

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

De speler, wiens familie uit Servië komt, merkte op dat de body-shaming die uit Servië komt bijzonder erg is - en dat veel berichten van vrouwen kwamen.

"Tot zover vrouwen die vrouwen steunen", schreef ze.

"KWAAD. Er is geen ander woord voor", schreef ze. "Walgelijk. Mensen zouden zich zo moeten schamen. De meest voorkomende opmerking is 'wat is er met haar gebeurd, ze is zo groot'? Ik zal je vertellen wat er is gebeurd, ik vind een manier en overleef en vecht. En het maakt echt niet uit wat ik aan het doen ben en wat er is gebeurd, want grootte zou er niet toe moeten doen. Vriendelijkheid en een goed mens zijn, is belangrijk, wat degenen onder jullie die mij en anderen misbruiken, duidelijk niet doen."

"Het gaat om uw online misbruik, pesterijen en fat shaming", zei ze tegen de critici. "Dat is waar het om gaat, want degenen onder jullie die het doen, zijn gewoon slechte, slechte, gemene en onwetende mensen. Ik kan en zal in vorm komen voor mezelf en mijn gezondheid, maar je zult er geen beter mens van worden."

De ster zei verder dat "het gewicht zal veranderen, maar slechte mensen zullen slecht blijven."

"Ik ben hier, vechtend voor al diegenen die misbruikt, dik beschaamd worden", schreef ze. "Ik kan de wereld niet veranderen, maar ik blijf me uitspreken, dit gedrag aan de kaak stellen, mijn platform gebruiken voor iets goeds en andere mensen daarbuiten steunen en anderen een stem geven en proberen anderen zich minder alleen en minder alleen te laten voelen. bang."

Verhaal gaat verder

Dokic bedankte de supporters, die ze allemaal "oprecht goede mensen" noemt.

"Ik hou van jullie allemaal, zelfs van de trollen", beëindigde ze de post. "Je geeft me zoveel motivatie en inspiratie om te doen wat ik doe en om te vechten tegen mensen zoals jij."

Dokic, die in 2014 met pensioen ging na verschillende hoogtepunten in zijn carrière - waaronder de kwartfinales van Wimbledon in 1999 op slechts 16-jarige leeftijd en een jaar later de laatste vier bereikte op Wimbledon - is in het verleden open geweest over hoe geestelijke gezondheidsproblemen bijna leidden haar om zelfmoord te plegen.

De beledigende berichten ter grootte van een lichaam zijn slechts de laatste waar ze mee te maken heeft gehad in de aanloop naar de Australian Open van dit jaar. Op vrijdag onthulde ze een verontrustend bericht dat iemand had geschreven waarin ze werd aangemoedigd om "zelfmoord te plegen".

"Een nieuw dieptepunt en dit maakte me echt aan het huilen vanmorgen toen ik wakker werd en het las", schreef Dokic in een bericht naast een screenshot van het bericht. Maar ze liet zich er niet door van de wijs brengen. In plaats daarvan gebruikte ze haar platform om alarm te slaan over de gevolgen van dit soort berichten in het echte leven.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

"Net als je denkt dat online misbruik en trollen niet erger kunnen", schreef ze. "Elk jaar plegen bijna 1 miljoen mensen zelfmoord in de wereld. Dat is eng en zo verdrietig en dan lachen mensen zoals deze walgelijke persoon en een paar anderen daar buiten om!? Wat walgelijk. Ze zouden zich moeten schamen."

>

"Wat voor iemand kan zoiets schrijven en er dan nog erger om lachen?" voegde ze eraan toe. "Een slecht persoon, dat is wie. En natuurlijk een onwetende."

"Ik denk aan al degenen die zelfmoord hebben gepleegd, degenen die dat hebben gewild, degenen die vrienden en dierbaren hebben verloren aan zelfmoord en al degenen die worstelen", vervolgde ze. "Ik vecht voor al degenen die het gevoel hebben dat ze geen stem hebben, die niet het gevoel hebben dat ze gehoord worden, voor degenen die het moeilijk hebben, voor degenen die worstelden met suïcidale gedachten, dierbaren verloren hebben en vrienden tot zelfmoord en ik vecht tegen onwetendheid, slechte mensen, trollen, online misbruik en walgelijke mensen."

Dokic merkte op dat zoveel mensen "op hun absolute breekpunt zijn", voordat ze haar volgers aanmoedigde om "alsjeblieft aardig, zorgzaam en begripvol te zijn".

Ze voegde eraan toe: "Ik stuur zoveel liefde naar alle goede mensen die er zijn en vooral naar al degenen die het moeilijk hebben."

Als jij of iemand die je kent zelfmoordgedachten ervaart, bel dan 911 of bel de National Suicide Prevention Lifeline op 988 of 1-800-273-8255 of stuur een sms naar HOME naar de Crisis Text Line op 741741.

{"@context":"https://schema.org","@type":"VideoObject","name":"De 5 beste reacties van beroemdheden op body shaming trollen","description":"We houden ervan als celebs word opgewonden. En we houden er nog meer van als het gericht is op body-shaming trollen.","thumbnailUrl":"https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/daQ9gQSWgIy1pxAnUGyq3A--~B/ dz0xOTIwO2g9MTA4MDthcHBpZD15dGFjaHlvbg--/https://media.zenfs.com/en/huffpost_video_158/ba7757147cae0b8ae9139a753ad92e47","uploadDate":"2018-05-16T14:48:20Z","duration":"PT1M43S","contentUrl":" https://video.media.yql.yahoo.com/v1/video/sapi/hlsstreams/5a6c50df-a8c2-3395-8def-c23a40f31e9b.m3u8?site=lifestyle®ion=US&lang=en-US&devtype=desktop&src=sapi"," embedUrl":"https://news.yahoo.com/5-best-celeb-responses-body-144820026.html?format=embed","identifier":"5a6c50df-a8c2-3395-8def-c23a40f31e9b"}

Wellness, ouderschap, lichaamsbeeld en meer: ​​maak kennis met de persoon achter de hoo met de Yahoo Life-nieuwsbrief. Meld u hier aan.