Lionel Messi, 35, zweert bij deze 5 fitness- en dieetgewoonten

20 Dec 2022

Lionel Messi, 35, zweert bij deze 5 fitness- en dieetgewoonten

Na de indrukwekkende WK-overwinning van Argentinië in 2022 heeft Lionel Messi, ook wel de GOAT genoemd, zijn allereerste FIFA Wereldbeker-overwinning op zijn naam staan. Fans gingen uit hun dak in het Qatar-stadion, thuis en in bars over de hele wereld en brachten een toost uit toen Argentinië in totaal vier strafschoppen scoorde tegen de twee van Frankrijk om de 3-3 gelijkspel in de verlenging te doorbreken. (Oh, en als je een Messi-shirt wilt scoren, Adidas heeft ze wereldwijd uitverkocht!)

Lionel Messi leidde zijn team naar de overwinning, en we zijn hier om alles te delen wat we weten over de conditie, het welzijn en de voedingsgewoonten van deze profvoetballer die hem tot de echte ster maken die hij is. Blijf lezen, en voor meer, mis de 5 eetgewoonten waar Cristiano Ronaldo bij zweert niet.

Lionel Messi drinkt veel water en eet rauw voedsel.

bidons op het veld

Messi heeft samengewerkt met een Italiaanse voedingsdeskundige genaamd Guiliano Poser om hem op het goede spoor te houden met zijn dieet. Volgens AskMen India verwerkt Messi veel olijfolie, vers fruit en groenten, water, zaden, noten en volle granen in zijn maaltijden. In feite bestaat een groot deel van zijn dieet uit rauw voedsel, dat de ster blijkbaar een stevige energieboost geeft.

GERELATEERD: De 5 eetgewoonten waar Tom Brady bij zweert

Hij vermijdt suiker, gefrituurd voedsel en bewerkte koolhydraten.

"[Suiker] is het slechtste voor de spieren. Hoe verder hij wegblijft van suikers, hoe beter," vertelde Poser eerder aan Mundo Derpotivo (via The Independent). dagen is het moeilijk om onbesmette tarwe te vinden."

Deze profvoetballer vermijdt kunstmatige zoetstoffen, bewerkte koolhydraten, gefrituurd voedsel en alcohol. Volgens Fitness Volt verminderde Messi ook de hoeveelheid vlees die hij consumeerde. Om ervoor te zorgen dat hij zijn dagelijkse portie eiwitten binnenkrijgt, drinkt hij maximaal drie eiwitshakes.

Zijn favoriete recept is gebraden kip met wortelgroenten.

Volgens de officiële website van FC Barcelona is Messi's favoriete recept geroosterde kip met wortelgroenten. Dit gerecht zit boordevol voedingsstoffen, omdat het eiwitten haalt uit het magere vlees, energie en complexe koolhydraten uit de aardappelen en vitamines uit de groenten. Magere eiwitten zoals kip zijn een geweldige manier om je te vullen met aminozuren die helpen bij het vormgeven van spierweefsel, volgens WebMD.

Verhaal gaat verder

Bij hem draait alles om snelheid en behendigheid tijdens trainingen.

Lionel Messi

Wat conditie betreft, focussen Messi's zweetsessies vooral op snelheid en behendigheid, volgens Pinata (via Goal), wat geen verrassing zou moeten zijn als je hem hebt zien sprinten en pronken met zijn epische vaardigheden op de voetbalveld. Als het gaat om basisbewegingen, voert Messi oefeningen uit zoals lunges, split squats, hurdle hops en hamstrings. Om de spieren in zijn onderlichaam echt te trainen, doet Messi bewegingen zoals touwtjespringen, pilaarsprongen en squats.

Hij traint zijn core.

Als je de Instagram-pagina van Lionel Messi hebt bekeken, heb je ongetwijfeld zijn wasbordbuikspieren gezien. Naast het trainen van zijn benen en het doen van cardio op de loopband, laat Messi zijn kern wat goede TLC zien, zodat hij het veld met succes kan veroveren. De voetballer richt zich op oefeningen als sit-ups en Russian twists met halterschijven. Volgens AskMen India waren deze go-to-moves ook belangrijke spelers in zijn thuistrainingsroutine tijdens de pandemie.

Eet dit, niet dat

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!