Partij van 1: Waarom aanstaande moeders solo babymoons boeken

24 Jan 2023

Partij van 1: Waarom aanstaande moeders solo babymoons boeken

Party of one: Waarom aanstaande moeders solo babymoons boeken. (Foto: Getty Images)

In de zomer van 2018, ongeveer drie maanden voordat mijn baby zou worden verwacht, vloog ik in mijn eentje naar Kroatië. De volgende drie dagen heb ik gegeten (voornamelijk pizza en gelato), een dutje gedaan en het Kroatische WK-team aangemoedigd. Ik genoot van een prenatale massage en gaf me over aan mijn favoriete bezigheid: lezen bij het zwembad, mezelf onderdompelen in het water als een theezakje als ik het te warm kreeg en de cyclus helemaal opnieuw herhalen. Ik voelde me anoniem, goed uitgerust en vrij - een gevoel dat, na meer dan vier jaar als alleenstaande moeder uit vrije keuze wiens laatste vakantie naar Legoland was en die meestal te vinden is met een peuter die zich aan me vastklampt, op me klimt of eraf springt mij, is tegenwoordig maar al te vluchtig (op de beste manier).

Zoek #Babymoon op Instagram en je feed wordt gevuld met foto's van voornamelijk jonge, heterokoppels die op weg zijn naar een exotische locatie of een laatste reis naar een tropisch resort maken voordat ze de komst van een nieuwe baby verwelkomen. Aangezien het niet hebben van een partner of co-ouder me er niet van had weerhouden om een ​​baby te krijgen, redeneerde ik: waarom zou ik me ervan weerhouden om een ​​babymoon te hebben - of in mijn geval een solo babymoon?

Toevallig koos mede-alleenstaande moeder Crystal Yardley er ook voor om haar solo-babymoon in Kroatië te nemen. De inwoner van Colorado had al lang haar zinnen gezet op reizen naar 40 landen tegen de tijd dat ze 40 werd, een doel dat ze van plan was te bereiken voordat ze in haar eentje een kind probeerde te verwekken. Haar vruchtbaarheidsdokter moedigde haar echter aan om eerst prioriteit te geven aan zwanger worden. In september 2021, zes maanden na het ondergaan van een succesvolle IUI (intra-uteriene inseminatie) en vier maanden na het vieren van haar 40e verjaardag, vertrok Yardley om de laatste vier landen op haar lijst te bezoeken: Albanië, Montenegro, Bosnië en Herzegovina en Kroatië. De zes maanden zwangere aanstaande moeder liet haar zwangerschapsfoto's maken in Dubrovnik, op dezelfde locatie waar Cersei's "Walk of Shame"-scène werd gefilmd voor Game of Thrones.

Crystal Yardley liet haar zwangerschapsfoto's maken tijdens haar solo-babymoon in Europa. (Foto: Dubravko Lenert; met dank aan Crystal Yardley)

Door de jaren heen is Yardley er de voorkeur aan gaan geven om alleen te reizen, maar dit terwijl ze zwanger was, op haar voorwaarden, voelde nog zinvoller.

"De beslissing nemen om in je eentje een gezin te stichten is zo moeilijk en geeft zoveel kracht", zegt ze. "Het gaf me een boost aan zelfvertrouwen en ik wilde dat iedereen in de wereld wist dat ik dit alleen doe."

Yardley "voelde zich bijna als een prinses" tijdens haar babymoon, terwijl ze de dagen doorbracht met lange wandelingen, sightseeing en uitstapjes naar het strand. Ze waardeerde de ontspannen houding die ze in het buitenland tegenkwam; "Ik heb niet het gevoel dat ik gekke blikken kreeg of iets dergelijks", zegt ze. Maar thuis "had iedereen een mening over mijn reizen terwijl ik zwanger was, en niemand hield zich tegen."

Schrijver en ondernemer Rachel Sklar daarentegen kreeg acht jaar geleden veel steun toen ze besloot haar dochter als alleenstaande moeder op te voeden. Sklar's eigen babymoon hield in dat ze naar Californië vloog om haar ouders te zien, die de winter in Palm Desert doorbrachten. Ze bracht de tijd door met winkelen voor voedingstopjes, rondhangen met haar ouders en zich verwonderen over het geluk dat ze hen "dit verrassingsgeschenk van een kleinkind waar niemand op had gerekend" kon geven.

"Dit was geen geplande zwangerschap", zegt Sklar, die haar dochter verwekte met een ex die in haar geboorteland Canada woont. "Het was zo'n geluk voor mij. Ik werd zwanger toen ik 41 was, dus het voelde gewoon als een geschenk... Ik had niet vrolijker en ongestoorder kunnen zijn."

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Ze geeft toe dat ze haar reis eerst een "babymoon" noemde omdat het haar "amuseerde" om conventies te doorbreken.

"Ik vond het gewoon hilarisch", zegt Sklar, die erkent dat ze een "emotioneel voorrecht" had om het alleenstaande moederschap te benaderen zonder liefdesverdriet of verlangen naar een partner. "Ik was me heel goed bewust van de connotaties, maar waarom zou ik er geen krijgen? Zoals, natuurlijk - alles dat voor mij beschikbaar kan zijn zonder een partner zou moeten zijn ... Ik vond het gewoon grappig. Ik hield van hashtags dingen #Babymoon Ik vond het heerlijk om te zeggen 'Ik ben op een babymoon.' Het begon als een grap, maar toen besefte ik dat het echt een kostbare tijd was."

Maar het zijn niet alleen alleenstaande moeders die aan solo babymoons beginnen. Rachel Grindle is een getrouwde moeder met drie peuterjongens, waaronder een 4-jarige tweeling. Zij en haar man genoten samen van een babymoon in Hawaï voordat ze hun tweeling verwelkomden. Maar voordat ze eind januari haar vierde baby (nog een jongen) verwelkomde, besloot de moeder uit Knoxville, Tennessee, zichzelf te trakteren op een soloreis.

"Ik heb gewoon een paar dagen nodig waarin ik niet aangeraakt word", lacht Grindle. "[Binnenkort] heb ik een baby die aan me gehecht is en me de hele tijd aanraakt, en mijn kinderen zijn jong genoeg dat ze de hele tijd bij me willen zijn en ze raken me aan. Ik heb zoiets van, ik Ik heb mijn man niet nodig om me aan te raken. Ik heb mijn kinderen niet nodig om me aan te raken. Ik hoef alleen nog maar een laatste hoera te hebben waar ik alleen ben om te doen wat ik wil doen zonder de eisen van iemand anders. "

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Sarah Ezrin, een schrijfster, yogadocent en auteur van de aankomende The Yoga of Parenting, beleefde ook een meer traditionele babymoon in Hawaï met haar man voordat ze haar eerste baby kreeg, die nu 3 is. Voor haar tweede zwangerschap koos Ezrin voor in plaats daarvan voor een soloverblijf niet ver van het huis van haar familie in de San Francisco Bay Area. De reis viel afgelopen maart keurig samen met Ezrin's 40ste verjaardag, waarvoor haar vader en stiefmoeder haar trakteerden op een verblijf in de lodge waar zij en haar man trouwden. Ezrin gebruikte haar tijd om een ​​prenatale massage te krijgen, roomservice te bestellen, baden te nemen, te schrijven en vooral om enkele zeldzame momenten van eenzaamheid op te snuiven.

"Ik wilde echt dat het luxueus aanvoelde en zo min mogelijk interactie had", zegt de "enorme introverte persoon". "Ik had geen periode van 24 uur gehad - ik had niet meer dan, laten we zeggen vier uur - alleen gehad in meer dan twee jaar." Ezrin had ook last van hyperemesis gravidarum, een zwangerschapscomplicatie die gepaard gaat met ernstige misselijkheid. "Het was meedogenloos. Ik was gewoon zo vervallen en zo versleten en moest veel slapen. [De babymoon] was mijn traktatie voor mezelf... [na] die twee jaar, toen ik 40 werd en toen echt zwaar zwangerschap."

In een Instagram-bericht waarin ze haar solo-babymoon samenvatte, erkende Ezrin dat "burn-out niet kan worden opgelost in 48 uur of op een spa-dag." Wat ze graag zou willen zien, is dat moeders het idee van rust normaliseren en regelmatiger tijd voor zichzelf nemen - niet alleen voor de once-in-a-blue-moon babymoon.

Nu moeder van een 1-jarige zoon, zegt Yardley dat terugkijkend op foto's van haar Europese avontuur "me zoveel vreugde brengt."

"Ik ben zo trots op mezelf dat ik niet heb opgegeven en het doel heb bereikt dat ik mezelf zoveel jaren geleden had gesteld", zegt ze. "Als ik aan die reis denk, krijg ik diep van binnen kracht. Het herinnert me aan wie ik ben en wie ik zal blijven en aan het type moeder dat mijn zoon moet zien als hij opgroeit."

Wellness, ouderschap, lichaamsbeeld en meer: ​​maak kennis met de persoon achter de hoo met de Yahoo Life-nieuwsbrief. Meld u hier aan.